Prăjitura săsească cu brânză dulce

Ingrediente:

  • 800 ml lapte
  • 220 g griș
  • 3 linguri zahăr
  • 500 g brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 50 g făină
  • 50 g unt
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Un praf de sare
  • 100 g stafide
  • Unt pentru uns tava
  • Zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

  1. Prepararea grișului:
    • Puneți laptele la fiert cu un praf de sare și 3 linguri de zahăr.
    • Când laptele începe să fiarbă, adăugați grișul în ploaie și amestecați continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
    • Lăsați compoziția deoparte să se răcească puțin.
  2. Prepararea amestecului de brânză:
    • Într-un castron mare, amestecați brânza de vaci cu ouăle, zahărul, zahărul vanilat, făina, untul topit și coaja de lămâie.
  3. Pregătirea tăvii:
    • Ungeți o tavă sau o formă de copt cu unt.
    • Întindeți uniform grișul fiert pe toată suprafața tăvii.
    • Presărați stafidele peste griș și apăsați-le ușor cu palma pentru a le fixa.
  4. Asamblarea și coacerea:
    • Turnați amestecul de brânză peste stratul de griș și nivelați-l bine.
    • Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coaceți timp de 35-40 de minute, până când preparatul este frumos rumenit.
  5. Finalizarea:
    • Lăsați preparatul să se răcească în tavă.
    • Porționați și presărați cu zahăr pudră înainte de servire.

Poftă Bună!