Ingrediente:
- 800 ml lapte
- 220 g griș
- 3 linguri zahăr
- 500 g brânză de vaci
- 5 ouă
- 50 g făină
- 50 g unt
- Coaja rasă de la o lămâie
- Un praf de sare
- 100 g stafide
- Unt pentru uns tava
- Zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare:
- Prepararea grișului:
- Puneți laptele la fiert cu un praf de sare și 3 linguri de zahăr.
- Când laptele începe să fiarbă, adăugați grișul în ploaie și amestecați continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Lăsați compoziția deoparte să se răcească puțin.
- Prepararea amestecului de brânză:
- Într-un castron mare, amestecați brânza de vaci cu ouăle, zahărul, zahărul vanilat, făina, untul topit și coaja de lămâie.
- Pregătirea tăvii:
- Ungeți o tavă sau o formă de copt cu unt.
- Întindeți uniform grișul fiert pe toată suprafața tăvii.
- Presărați stafidele peste griș și apăsați-le ușor cu palma pentru a le fixa.
- Asamblarea și coacerea:
- Turnați amestecul de brânză peste stratul de griș și nivelați-l bine.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coaceți timp de 35-40 de minute, până când preparatul este frumos rumenit.
- Finalizarea:
- Lăsați preparatul să se răcească în tavă.
- Porționați și presărați cu zahăr pudră înainte de servire.
Poftă Bună!