Chifteluțe cu usturoi și bere

Chiftele delicioase cu sos de bere

Această rețetă grozavă va va plăcea cu siguranță. Se pregătește ușor și are un gust nemaipomenit.

Ingrediente:

Pentru chiftele:

  • 500 g carne tocată (porc și vită)
  • 4 felii de pâine prăjită
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • 50 g făină
  • 50 g pesmet
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 crenguțe de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Pentru sos:

  • 3 cepe mai mici
  • 1 cutie de bere
  • Ulei

Mod de preparare:

  1. Pregătirea chiftelelor:
    • Puneți pâinea fărâmițată într-un castron, turnați laptele peste și amestecați.
    • Într-un alt castron, puneți carnea tocată, adăugați ouăle, sarea, piperul și pătrunjelul tocat.
    • Scoateți excesul de lapte din pâine și adăugați pâinea la amestecul de carne. Amestecați bine.
    • Adăugați pesmetul și amestecați din nou.
    • Formați bile din amestecul de carne și înfășurați-le în făină.
  2. Prăjirea chiftelelor:
    • Puneți ulei într-o tigaie și încălziți-l.
    • Prăjiți chiftelele pe toate părțile până devin aurii.
    • Scoateți-le și așezați-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.
  3. Prepararea sosului:
    • Tocați ceapa mărunt și prăjiți-o în ulei până devine aurie.
    • Turnați o cutie de bere peste ceapă și lăsați să fiarbă.
    • Puneți chiftelele în acest sos și lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute.
    • Condimentați după gust.

Poftă bună!