Chiftele delicioase cu sos de bere
Această rețetă grozavă va va plăcea cu siguranță. Se pregătește ușor și are un gust nemaipomenit.
Ingrediente:
Pentru chiftele:
- 500 g carne tocată (porc și vită)
- 4 felii de pâine prăjită
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- 50 g făină
- 50 g pesmet
- 1 cățel de usturoi
- 2 crenguțe de pătrunjel
- Sare și piper după gust
Pentru sos:
- 3 cepe mai mici
- 1 cutie de bere
- Ulei
Mod de preparare:
- Pregătirea chiftelelor:
- Puneți pâinea fărâmițată într-un castron, turnați laptele peste și amestecați.
- Într-un alt castron, puneți carnea tocată, adăugați ouăle, sarea, piperul și pătrunjelul tocat.
- Scoateți excesul de lapte din pâine și adăugați pâinea la amestecul de carne. Amestecați bine.
- Adăugați pesmetul și amestecați din nou.
- Formați bile din amestecul de carne și înfășurați-le în făină.
- Prăjirea chiftelelor:
- Puneți ulei într-o tigaie și încălziți-l.
- Prăjiți chiftelele pe toate părțile până devin aurii.
- Scoateți-le și așezați-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.
- Prepararea sosului:
- Tocați ceapa mărunt și prăjiți-o în ulei până devine aurie.
- Turnați o cutie de bere peste ceapă și lăsați să fiarbă.
- Puneți chiftelele în acest sos și lăsați-le să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute.
- Condimentați după gust.
Poftă bună!