Chifle de Cartofi – Toată lumea le adoră!

Chifle de Cartofi – Toată lumea le adoră!

Chiflele de cartofi sunt preferatele mele. Îmi plac atât de mult încât le-aș mânca în fiecare zi. Chiar și copiii mei le adoră, deoarece au un gust minunat și sunt chiar mai gustoase decât clătitele de cartofi. Dacă te-am făcut curioasă, încearcă rețeta prezentată mai jos. Vei rămâne uimită de gustul delicios al chiflelor de cartofi.

Ingrediente pentru chifle de cartofi:

  • 6-7 cartofi
  • 70 gr cașcaval
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 20 gr unt
  • Pesmet
  • Ulei de floarea-soarelui și sare după gust

Cum se prepară chiflele de cartofi?

  1. Spălarea și decojirea cartofilor: Pentru început, va trebui să spălăm cartofii și să-i decojim.
  2. Fierberea cartofilor: Îi punem apoi la fiert în apă cu sare, după care îi scoatem din oală și-i lăsăm la răcit.
  3. Tocarea cartofilor: După ce se vor răci suficient, îi vom da printr-o mașină de tocat carne.
  4. Pregătirea ingredientelor: Cașcavalul îl dăm prin răzătoare, iar ceapa o decojim și o tăiem fin. Batem oul, adăugăm cartofii dați prin mașina de tocat, cașcavalul ras, ceapa tocată mărunt și amestecăm bine toate ingredientele.
  5. Formarea chiflelor: Din aluatul obținut formăm chifle.
  6. Pregătirea pentru prăjit: Fiecare chiflă o vom trece prin pesmet. Pentru a prăji chiflele, punem o tigaie cu ulei pe aragaz, la foc mic, iar când uleiul se încinge, adăugăm untul.
  7. Prăjirea chiflelor: După ce s-a topit tot untul, punem chiflele în tigaie și le prăjim pe ambele părți până se rumenesc.
  8. Absorbția excesului de ulei: Când sunt gata, se scot pe un prosop de hârtie pentru ca excesul de ulei să fie absorbit. Se lasă la răcit după care se consumă.

De asemenea, aceste chifle de cartofi pot fi coapte și în cuptor. Poți încerca ambele variante!

Poftă bună și spor la gătit!