Paste sufleu – O bunătate de rețetă!
Am făcut și ieri, dar azi mai fac o porție! Este absolut delicios!
Ingrediente:
- 2 pachete de paste linguini
- 10 felii de salam sau bacon
- 500 g frișcă lichidă neîndulcită
- 250 g brânză Gouda rasă
- 250 g brânză Emmental rasă
- 100 g unt
- Sare
Mod de preparare – Rețetă Paste sufleu:
- Fierberea pastelor: Puneți pastele la fiert în apă cu sare, apoi clătiți-le cu apă rece și așezați-le într-o tavă unsă cu unt.
- Pregătirea cărnii: Tăiați salamul sau baconul în cubulețe mici și presărați-le peste paste.
- Adăugare frișcă și brânză: Turnați frișca lichidă peste paste, adăugați un sfert din brânza rasă și puțină sare, apoi amestecați bine.
- Acoperire cu brânză: Presărați restul de brânză rasă peste paste, acoperind toată tava.
- Coacere: Introduceți tava în cuptor și coaceți până când brânza de deasupra se rumenește frumos.
Poftă bună!