🍲 Gulaș Unguresc 🥘
Dificultate: Ușoară
Cost: Foarte economic
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 35 minute
Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g de ceafă de vită
- 3 cepe
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 păstârnac
- 1 roșie mare
- 1 cățel de usturoi
- 3 linguri de boia dulce
- 1 lingură de boia iute
- ½ lingură de semințe de chimen
- 15 boabe de piper negru
- 2 frunze de dafin
- Apă, după nevoie
- Ulei de măsline extravirgin, după gust
- Sare fină, după gust
Mod de preparare:
- Sotare: Într-o cratiță mare, încălzește uleiul și călește ceapa tocată fin.
- Adăugarea cărnii: Taie carnea în cuburi și adaug-o peste ceapă, rumenind-o până devine aurie.
- Condimente: Încorporează boiaua dulce și, dacă este necesar, boiaua iute.
- Legume: Adaugă roșiile tocate, ardeiul gras, cartofii și morcovii tăiați cubulețe, frunzele de dafin și boabele de piper.
- Gătire: Acoperă cu apă, sărează și adu la fierbere. Reduce focul și lasă să fiarbă încet, acoperit, timp de aproximativ o oră.
- Ultimele adăugiri: Adaugă păstârnacul și usturoiul tocați, apoi chimenul măcinat. Gătește încă 30 de minute sau până când legumele devin fragede.
- Servire: Servește gulașul bine cald.
Sfaturi:
- Variante: Dacă nu găsești păstârnac, poți folosi țelină ca substitut.
- Condimente: Dacă preferi, poți folosi chimen măcinat direct, în loc să pisezi semințele.
🥄 #GulasUnguresc #BucatarieUngureasca #ReteteDeToamna #ComfortFood #GatesteCuDragoste #ReteteUsoare 🍴
Acest preparat, plin de arome și culori, este ideal pentru o masă consistentă și reconfortantă. Perfect de savurat alături de cei dragi, gulașul unguresc va cuceri pe toată lumea cu gustul său intens și îmbietor.