Gulaș Unguresc

🍲 Gulaș Unguresc 🥘

Dificultate: Ușoară
Cost: Foarte economic
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 35 minute
Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g de ceafă de vită
  • 3 cepe
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 păstârnac
  • 1 roșie mare
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri de boia dulce
  • 1 lingură de boia iute
  • ½ lingură de semințe de chimen
  • 15 boabe de piper negru
  • 2 frunze de dafin
  • Apă, după nevoie
  • Ulei de măsline extravirgin, după gust
  • Sare fină, după gust

Mod de preparare:

  1. Sotare: Într-o cratiță mare, încălzește uleiul și călește ceapa tocată fin.
  2. Adăugarea cărnii: Taie carnea în cuburi și adaug-o peste ceapă, rumenind-o până devine aurie.
  3. Condimente: Încorporează boiaua dulce și, dacă este necesar, boiaua iute.
  4. Legume: Adaugă roșiile tocate, ardeiul gras, cartofii și morcovii tăiați cubulețe, frunzele de dafin și boabele de piper.
  5. Gătire: Acoperă cu apă, sărează și adu la fierbere. Reduce focul și lasă să fiarbă încet, acoperit, timp de aproximativ o oră.
  6. Ultimele adăugiri: Adaugă păstârnacul și usturoiul tocați, apoi chimenul măcinat. Gătește încă 30 de minute sau până când legumele devin fragede.
  7. Servire: Servește gulașul bine cald.

Sfaturi:

  • Variante: Dacă nu găsești păstârnac, poți folosi țelină ca substitut.
  • Condimente: Dacă preferi, poți folosi chimen măcinat direct, în loc să pisezi semințele.

🥄 #GulasUnguresc #BucatarieUngureasca #ReteteDeToamna #ComfortFood #GatesteCuDragoste #ReteteUsoare 🍴

Acest preparat, plin de arome și culori, este ideal pentru o masă consistentă și reconfortantă. Perfect de savurat alături de cei dragi, gulașul unguresc va cuceri pe toată lumea cu gustul său intens și îmbietor.