Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Ingrediente

  • 9 ardei graşi
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2-3 roșii coapte pe tablă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 1 ardei iute
  • Sare
  • 1 legătură cimbru
  • Pătrunjel verde

Mod de preparare

  1. Pregătirea ardeilor:
    • Alegeți ardei graşi mari. Spălați-i și ștergeți-i sau lăsați-i să se usuce.
    • Coaceți ardeii pe o plită foarte bine încinsă, așezată direct pe flacăra aragazului. Întoarceți-i pe toate părțile până se coc uniform.
    • Puneți ardeii într-o cratiță, presărați un praf de sare, acoperiți și lăsați-i o jumătate de oră.
  2. Prepararea sosului de roșii și usturoi:
    • Tocati mărunt usturoiul și căliți-l în ulei de măsline.
    • Adăugați roșiile tăiate cubulețe și oțetul balsamic. La final, puneți cimbrul.
    • Pentru un sos mai picant, adăugați ardeiul iute fin tocat.
  3. Asamblarea salatei:
    • Curățați ardeii grași de coajă și semințe și amestecați-i cu sosul de usturoi.
    • Păstrați salata la rece o jumătate de oră. La servire, presărați cimbru și pătrunjel verde fin tocat.