Rețetă excelentă pentru chiftele turcești
Sunt fantastice într-un singur cuvânt! Copiii au spus că sunt preferatele lor.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- Sare
- Piper negru
- Ardei roșu
- 1 cățel de usturoi
- Condiment curry
- Pătrunjel
- Brânză rasă
În plus:
- 1 ou
- O lingură de făină simplă
- 1 iaurt
Mod de preparare:
- Fierbeți cartofii, scurgeți-i și pisați-i bine.
- Adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați până obțineți o masă uniformă (aluat).
- Formați chifteluțele cu mâinile.
Pentru prăjit:
- Amestecați oul, făina și iaurtul.
- Înainte de a prăji chiftelele, încălziți uleiul și treceți chiftelele prin amestecul de iaurt și ou.
- Prăjiți imediat chiftelele în ulei pe ambele părți până devin aurii.
Poftă bună!