Chifteluțe din cartofi

Rețetă excelentă pentru chiftele turcești

Sunt fantastice într-un singur cuvânt! Copiii au spus că sunt preferatele lor.

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • Sare
  • Piper negru
  • Ardei roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • Condiment curry
  • Pătrunjel
  • Brânză rasă

În plus:

  • 1 ou
  • O lingură de făină simplă
  • 1 iaurt

Mod de preparare:

  1. Fierbeți cartofii, scurgeți-i și pisați-i bine.
  2. Adăugați toate celelalte ingrediente și amestecați până obțineți o masă uniformă (aluat).
  3. Formați chifteluțele cu mâinile.

Pentru prăjit:

  1. Amestecați oul, făina și iaurtul.
  2. Înainte de a prăji chiftelele, încălziți uleiul și treceți chiftelele prin amestecul de iaurt și ou.
  3. Prăjiți imediat chiftelele în ulei pe ambele părți până devin aurii.

Poftă bună!