Tort Raffaello – Un desert la fel de delicios ca bomboanele Raffaello
Astăzi vă prezentăm rețeta de tort Raffaello, care poate fi preparată în nenumărate moduri, dar aceasta este preferata mea.
Pentru măsurarea ingredientelor, am folosit o cană de 250 ml.
Ingrediente pentru blat:
- 2 ouă
- 1 cană zahăr
- 200 g brânză de vaci
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță sare
- 2 căni făină
- Fulgi de nucă de cocos (pentru ornat)
Ingrediente pentru cremă:
- 3 gălbenușuri de ou
- 1 cană zahăr
- 3 linguri făină
- 500 ml lapte
- Esență de vanilie
- 200 g unt
Mod de preparare:
- Prepararea blatului:
- Bateți ouăle împreună cu zahărul până devin spumoase.
- Adăugați brânza de vaci, bicarbonatul de sodiu, sarea și o cană de făină. Amestecați bine cu mixerul sau cu telul.
- Adăugați și cealaltă cană de făină și continuați să amestecați până la omogenizare.
- Puneți aluatul la frigider pentru 60 de minute.
- Prepararea cremei:
- Frecați gălbenușurile împreună cu zahărul până devin cremoase, apoi adăugați făina și laptele.
- Amestecați bine cu telul sau mixerul, apoi fierbeți crema la foc mic, amestecând continuu.
- Când crema începe să fiarbă, luați-o de pe foc și aromatizați-o cu esența de vanilie. Lăsați crema să se răcească.
- Frecați bine untul până devine spumos și apoi încorporați-l în crema răcită.
- Coacerea foilor:
- Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în 6 părți egale.
- Întindeți 6 foi subțiri și coaceți-le pe spatele unei tăvi unse cu unt, în cuptorul preîncălzit, timp de câteva minute, până prind un pic de culoare.
- Asamblarea tortului:
- Ungeți fiecare foaie de tort cu cremă și suprapuneți-le.
- Presărați fulgii de nucă de cocos deasupra tortului pentru decor.
- Lăsați tortul la frigider pentru câteva ore înainte de servire.
- Opțional: Puteți decora tortul și cu fulgi de ciocolată pentru un plus de savoare.
Poftă bună!