Sărățele de casă cu cașcaval

Sărățele de casă, pufoase, moi și aromate

Sărățele cu cașcaval

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 g cașcaval ras
  • 125 g unt sau 100 g untură
  • 350-400 g smântână
  • 1 lingură sare

Alte ingrediente necesare:

  • 100 g cașcaval ras
  • 1 ou bătut

Mod de preparare:

  1. Cernem făina într-un bol mare. Adăugăm sarea și bucățelele de unt, apoi amestecăm cu mâna doar până obținem un aluat sfărâmicios.
  2. Adăugăm cașcavalul ras (250g) și amestecăm bine. După aceea, încorporăm smântâna, frământând ușor până obținem un aluat moale și nelipicios.
  3. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindem la o grosime de aproximativ un deget.
  4. Ungem aluatul cu ou bătut, presărăm restul de cașcaval ras (100g) deasupra și tăiem aluatul în fâșii subțiri.
  5. Așezăm sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 de minute, până devin aurii și crocante.

Savurați cu poftă!
Poftă bună!