Sărățele de casă, pufoase, moi și aromate
Sărățele cu cașcaval
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 g cașcaval ras
- 125 g unt sau 100 g untură
- 350-400 g smântână
- 1 lingură sare
Alte ingrediente necesare:
- 100 g cașcaval ras
- 1 ou bătut
Mod de preparare:
- Cernem făina într-un bol mare. Adăugăm sarea și bucățelele de unt, apoi amestecăm cu mâna doar până obținem un aluat sfărâmicios.
- Adăugăm cașcavalul ras (250g) și amestecăm bine. După aceea, încorporăm smântâna, frământând ușor până obținem un aluat moale și nelipicios.
- Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl întindem la o grosime de aproximativ un deget.
- Ungem aluatul cu ou bătut, presărăm restul de cașcaval ras (100g) deasupra și tăiem aluatul în fâșii subțiri.
- Așezăm sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 de minute, până devin aurii și crocante.
Savurați cu poftă!
Poftă bună!